75 jaar bevrijding en 40 jaar wapenbroeders Ospel-Nederweert [21/09/2019]

Bevrijding 

De algehele bevrijding van Nederweert vond plaats op 14 november 1944 en begon in de namiddag met een zware beschieting op Nederweert-Eind door de Britse artillerie, waarbij honderdduizenden granaten vielen op Nederweert-Eind en omgeving. Hierbij werden nagenoeg alle boerderijen en gebouwen zwaar beschadigd of totaal vernield. Onder de bevolking vielen veel doden en gewonden.

PROGRAMMA

Op 17 augustus 2019 wordt er een herdenkingsdienst gehouden op de militaire Amerikaanse begraafplaats in Henri-Chapelle (BE) in samenwerking met de Heemkundevereniging Nederweert en overige belangstellenden. Deze herdenking is ter nagedachtenis aan de Amerikaanse soldaten die sneuvelden in de gemeente Nederweert.

Op 20 september 2019 vindt er een feestelijke opening plaats van een foto- en filmpresentatie in M.F.A. Haaze-Hoof in Ospel. Het gaat om een film waarin kinderen van de basisschool verhalen lezen die opgenomen zijn bij monumenten in de gemeente Nederweert en de première van de documentaire ‘Some Will Never Return’ over 75 jaar bevrijding.  Deze komen tot stand met steun vanuit de Wapenbroeders, het gemeentelijk Comité 75 jaar bevrijding en de provincie Limburg. Deze opening is voor iedereen toegankelijk.

Op 21 september 2019 vindt er een feestelijke herdenking plaats in Openluchtmuseum Eynderhoof met onder meer een fly-by van historische vliegtuigen en optredens van doedelzakspelers en koor Young Forever. Deze herdenking is voor iedereen toegankelijk.

Ga HIER >> naar het volledige programma

Dit evenement mag u niet missen.  Ben jij er ook bij?

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*