Bromfietsen- en motorfietsen dag [10/09/2017]

Bromfietsen- en motorfietsen dag

Bij het bezoeken van Eynderhoof zal je verbaasd zijn wat er allemaal is veranderd in de 19de en 20ste eeuw, maar je zult ook veel herkennen. Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van Oma. Op die oude bromfiets of motor heeft opa of vader op rondgereden.

Nederland was in het verleden een van de grootste afzetmarkten voor brom- en motorfietsen. In 1949 reden er 4000 bromfietsen in Nederland. Vijf jaren later waren dit er al bijna 400.000 stuks. De bromfiets en de motorfiets waren het vervoermiddel voor Jan met de Pet. Voor het eerst kon men zonder extra inspanning verder reizen. Werken in een andere plaats werd daardoor plotseling mogelijk.

Vandaag is het een bromfietsen- en motorenfietsen middag. Een aantal klassieke motoren en bromfietsen staan dan gestald en de eigenaren zullen met trots over hun klassiek vervoersmiddel vertellen.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door onze houtbewerkers.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van  Mans Zat

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*