Dag van de stroopstokers  [15/09/2019]

Dag van de Stroopmakers

Stroop maken is een eeuwenoude traditie. In bijna elke boerderij van Midden-Limburg waren er boeren die de overvloed aan appels en peren van hun hoogstambomen lieten verwerken tot stroop. Vanaf de 19de eeuw pas begon de opmars van de suikerbiet in de Europese landbouw en door het verwerken van suikerbieten in de stroop werd deze vanzelfsprekend veel zoeter. Stroopsoorten waarin suikerbieten zijn verwerkt worden ook wel “ rinse “appelstroop genoemd.

Het is nazomer en al bijna herfst en de appels en peren zijn rijp en de bieten zijn dik genoeg. Tijd voor de stroopmakers om aan het werk te gaan in de prachtige stroopmakerij.

Daarnaast wordt op deze zondag het ambacht boterstoten gedemonstreerd.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door de Coconblazers

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*