Tweede Paasdag [17/04/2017]

Tweede Paasdag

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is weer open. Er is de afgelopen winterperiode weer veel gebeurd. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen van een aantal gebouwen is er een nieuw onderkomen gebouwd voor de boekdrukkerij De Piependje Pörs.

Vandaag vieren we het Paasfeest. Pasen was vroeger ook een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste die er was als de voorraden van de winterperiode opraakte. Met Pasen vieren we ook dat de dieren weer jongen krijgen en dat bomen en bloemen gaan bloeien.

Eynderhoof is een museum voor jong en oud en dat bruist van de activiteit, waar het cultureel erfgoed gekoesterd wordt . Op Eynderhoof raak je nooit uitgekeken en we nemen je graag mee naar hoe het vroeger was.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof. De smid slaat op het aambeeld terwijl een stuk verderop wordt gewerkt door de houtbewerkers en zagers. De biermakers laten zien hoe bier wordt gebrouwen en er mag geproefd worden.

Er zijn weer veel leuke, leerzame en plezierige activiteiten gepland op Eynderhoof in 2017,

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt verzorgd door het duo Ari-Jana uit Meijel.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*