Tweede Paasdag [02/04/2018]

Tweede Paasdag

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is weer open. Er is de afgelopen winterperiode weer veel gebeurd. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden is er ook gewerkt aan de  aanpassingen van een aantal gebouwen.

Vandaag vieren we het Paasfeest. Pasen was vroeger ook een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste die er was als de voorraden van de winterperiode opraakte. Met Pasen vieren we ook dat de dieren weer jongen krijgen en dat bomen en bloemen gaan bloeien.

Onze kippen hebben kuikentjes uitgebroed en die zijn te bewonderen.

Eynderhoof is een museum voor jong en oud en dat bruist van de activiteit, waar het cultureel erfgoed gekoesterd wordt . Op Eynderhoof raak je nooit uitgekeken en we nemen je graag mee naar hoe het vroeger was.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. De smid slaat op het aambeeld terwijl een stuk verderop wordt gewerkt door de houtbewerkers en zagers. Er zijn in 2018 weer veel leuke, leerzame en plezierige activiteiten gepland op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

Een van onze vrijwilligers maakt overheerlijke uiensoep en stokbrood met kruidenboeter en de opbrengst gaat naar een goed doel.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*