Houtbewerkingsdag [25/08/2019]

Hout, je kunt er niet zonder

Houtbewerkingsdag op Eynderhoof

Naast gezelligheid en beleving zet het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof zich in om oorspronkelijke kennis en kunde van echte ambachten te behouden en voort te zetten. Daarmee leven ambachten voort zoals ze ooit bedoeld waren en kunnen de bezoekers de kunsten van de ambachtslieden keer op keer bewonderen. Als het om hout gaat leiden we nieuwe vrijwilligers op die worden toegerust met essentiële kennis van het materiaal en de bewerkingstechnieken.

Ook bij hout is het belangrijk ambachtelijke vaardigheden aan te leren om niet alleen constructies, maar ook eenvoudige en kleine objecten van hout te maken. Want in tegenstelling tot vele andere materialen kent hout vele soorten van bewerken die je wel degelijk moet leren toepassen.

Op zondag 25 augustus presenteren de houtbewerkers van Eynderhoof al hun kennis en kunde. De houtsnijders maken en versieren gebruiksvoorwerpen en heeft u al eens willen weten hoe klompen en tonnen worden gemaakt? De timmerlieden maken museale voorwerpen en speelgoed zoals dat vroeger ook gebeurd, zonder veel machines en met een stevige glimlach op het gezicht. De verhalen die er bij verteld worden horen bij de kunstenaars, soms een beetje geromantiseerd maar wel heel smakelijk.

Daarnaast zijn veel van de oude ambachten in bedrijf. Dat betekent dat er weer van alles te zien en te beleven is. Niet voor niets dat er gezegd wordt dat er op Eynderhoof van alles te zien, te bewonderen en te beleven valt. Elke keer weer wat nieuws.

Geurende koffie met huisgebakken Limburgse vlaai staan klaar in de herberg en de kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het vriendelijkste openluchtmuseum van Limburg.

Kijk voor meer informatie op de website www.eynderhoof.nl

De muziek wordt deze middag verzorgd door Lustno Muzikanten

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*