Houtzagersdag [29/09/2019]

Houtzagersdag.

Op deze zondag wordt in de zagerij “ Bi-j Maantje “ bomen in de lengte doorgezaagd en zullen de vrijwilligers van Eynderhoof hun sterke verhalen en kennis van zaken graag met elke bezoeker delen. Voor de kenner: de boomzaag is een fabricaat van IJzergieterij Konings uit Swalmen van voor 1881 en wordt momenteel aangedreven door een elektromotor. De zaag is zeer geschikt voor het zagen van praktisch alle houtsoorten en dus ook van hardhout. Maar eikenhout is de standaard in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof.

De zagers van Eynderhoof weten van de meeste houtsoorten alle wetenswaardigheden. De schoonheid van hout is niet te koop, het behoort aan hen die het zien, het begrijpen en er van kunnen genieten.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door muziekgezelschap Vreug en dreug, laat en zaat

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*