Dag van de Bij / Imkeratelier / Wandelen in de natuur de Peelvennen [30/07/2017]

De bijenhal

Dag van de Bij / Imkeratelier / Wandelen in de natuur de Peelvennen

De imkers en hun bijen staan vandaag centraal in het Openluchtmuseum Eynderhoof. Er wordt voortdurend gewerkt aan het doe- en beleefgebied rond de imkerij. Het hele gebied is heringericht en bijen en vlinders zullen zich hier thuis voelen.

Door de imkers zullen diverse demonstraties worden gegeven. Zij vertellen graag over het nut van bijen voor de natuur, maar zij attenderen u ook op de gevaren in het milieu die schadelijk zijn voor het bijenvolk. Er draait een interessante bijenfilm in de imkerij. Eynderhoof verkoopt niet voor niets al jaren honing van eigen bijen en kaarsen van eigen was gemaakt.

Ook voor de kinderen zijn er vandaag allerlei activiteiten. Het in elkaar zetten van insectenhuisjes en het maken van zaadbollen staan op het programma.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is o Eynderhoof.

De imkers gaan deze dag met u wandelen in de Peelvennen (Schoorkuilen, Sarsven en de Banen) o.l.v. de natuurgids Lei Reemers.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur en vooraf aanmelden wordt gevraagd. (Vertrek vanuit Eynderhoof om 14.45 en aanmelden via 06-51277481 Cor Veldpaus).

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is van accordeonist  Fer Hendrix.

De imkers [ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*