Landelijke open imkerij dag [08/07/2018]

De bijenhal

Soms zien we ze vliegen                   

Landelijke open imkerij dag Eynderhoof

Hoe belangrijk bijen zijn voor het voortbestaan van onze natuur is niet bij iedereen helder. We hebben er in de zomer last van op het terras, we zijn soms erg bang voor de steken en de gevolgen daarvan. Maar is deze angst wel terecht, of kunnen we het verschil niet maken tussen een wesp en een bij. Als je de verhalen van de imkers van Eynderhoof gelooft, en dat doen we, krijg je meer begrip voor deze mooie beestjes. Waardeer je de producten die we uiteindelijk van de bijenzwerm meer en meer en zorgen we dat onze natuur in stand blijft. Ook daarvoor moet je in het openluchtmuseum in Nederweert Eind zijn!

De imkers en hun bijen staan vandaag centraal in het Openluchtmuseum Eynderhoof. Hier wordt voortdurend gewerkt aan het doe- en beleefgebied rond de imkerij. Het hele gebied is heringericht en bijen en vlinders voelen zich hier thuis. De imkers zullen diverse demonstraties verzorgen en vertellen graag over het nut van bijen voor de natuur. Maar zij attenderen de bezoekers ook op de gevaren in het milieu die schadelijk zijn voor het bijenvolk. En voor wie nog meer wil weten draait er een interessante bijenfilm in de imkerij. De honing van eigen bijen en de handgemaakte kaarsen van eigen was zijn al jaren een zeer gewild artikel in het aanbod van het winkeltje in het museum. Ook op deze middag is er voor voldoende voorraad gezorgd.

Speciaal voor de liefhebbers zullen de imkers een wandeling maken door het Rowven.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur. Een heel speciale en unieke belevenis!

Ook voor de kinderen zijn er deze middag allerlei activiteiten georganiseerd, zoals het in elkaar zetten van insectenhuisjes en het maken van zaadbollen en bijenmaskers. Leuk om te doen, maar vooral ook zeer leerzaam.

Natuurlijk zijn ook deze middag diverse oude ambachten in bedrijf en dat betekent dat voor iedereen meer dan voldoende te beleven en genieten is. Naast heerlijke honing is het ook volop genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in het eigen bakhuis.

De muziek wordt vandaag verzorgd door accordeonist Jan Braakhuis

De imkers [ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*