Landelijke open imkerij dag [08/07/2018]

De bijenhal

Landelijke open imkerij dag

De imkers en hun bijen staan vandaag centraal in het Openluchtmuseum Eynderhoof. Er wordt voortdurend gewerkt aan het doe- en beleefgebied rond de imkerij. Het hele gebied is heringericht en bijen en vlinders zullen zich hier thuis voelen.

Door de imkers zullen diverse demonstraties worden gegeven. Zij vertellen graag over het nut van bijen voor de natuur, maar zij attenderen u ook op de gevaren in het milieu die schadelijk zijn voor het bijenvolk. Er draait een interessante bijenfilm in de imkerij. Eynderhoof verkoopt niet voor niets al jaren honing van eigen bijen en kaarsen van eigen was gemaakt.

Ook voor de kinderen zijn er vandaag allerlei activiteiten. Het in elkaar zetten van insectenhuisjes en het maken van zaadbollen en bijenmaskers staan op het programma.

Een van onze vrijwilligers maakt overheerlijke broodjes frikandel en een andere  vrijwilliger organiseert een boekenmarkt en de opbrengsten gaan naar een goed doel.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

De imkers gaan deze dag met u wandelen in het Rowven.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt vandaag verzorgd door accordeonist Jan Braakhuis

De imkers [ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*