Kinderdag en stoelenmattersdag [03/06/2018]

Kinderdag en stoelenmatters-dag

Vandaag is het in Openlucht Museum Eynderhoof geen Moederdag, ook geen Vaderdag, maar…………Kinderdag.
Het sluit mooi aan bij de internationale dag van het kind welke altijd op 1 juni is.
Deze dag is bedoeld om kinderen te verwennen en dat gaan we ook tijdens deze kinderdag doen.

Centraal staat het optreden van circusgroep Luijten en Kornuiten uit Neer. Zij zullen jongleren en allerlei acrobatische toeren uithalen.
Uniek is dat ze de jeugd bij deze acts betrekken en diegenen die talent hebben zullen als een kleine artiest naar huis gaan. Verder zal vandaag onze nieuwste aanwinst, een nostalgische zweefmolen voor het eerst in werking zijn en kunnen kinderen gratis het geweldige gevoel beleven van door de lucht zweven met hun wapperende haren in de wind. In vroeger jaren was dit een van de belangrijkste attracties op een kermis.
Men kan ook nog kiezen uit schilderen, boetseren, poppenkast kijken, katapultspel, kegelspel, met een grote oehoe op de foto, koekhappen, rabuis maken, in het schooltje wordt de juf geholpen door een nogal onhandige hulpjuffrouw, schilderen, vlechten, bij de imkers wordt een bijenmasker gemaakt en er is een clown.

Behalve entree zijn er geen kosten verbonden aan al deze activiteiten. Dus al met al een hele goede reden om deze middag met de kinderen of kleinkinderen naar Eynderhoof te komen en u door onze enthousiaste vrijwilligers te laten verrassen

Vandaag is het ook stoelenmattersdag. Stoelenmatten met Rotan en Biezen. Er zijn demonstraties en er is uitleg over dit ambacht. De vlechters laten zien hoe in vroeger tijden stoelen werden bekleed.

Stoelenmatten, een stoelzitting vlechten, is een oude techniek die nog maar weinig uitgeoefend wordt. Er zijn verschillende materialen waarmee stoelen gemat kunnen worden. De bekendste zijn biezen en rotan. Door de biezen goed in elkaar te draaien ontstaat een koord waarmee een zitting gemaakt kan worden. Stoelzittingen gevlochten van rotan worden ook wel een gaatjesmat genoemd. Rotan komt uit Indonesië en wordt verwerkt tot smalle vlechtdraden waarmee de stoelen gemat worden. Op 4 juni kunt u het mooie vakwerk van de stoelenmatters bewonderen op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door de muziekgroep Tössendoor en op het terras speelt de accordeonist Kees Strijbos.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*