Kinderdag [02/06/2019]

Van, voor en door kids
De Kinderdag is niet alleen vóór kinderen maar wordt ook zoveel mogelijk dóór kinderen uitgevoerd. De hele middag kan er gekozen worden uit tal van activiteiten op het gebied van vermaak, actie en creativiteit. Centraal staat het optreden van jeugdcircusgroep Jacona uit Helmond. Werelds in het jongleren en het bedenken van de gekste acrobatische toeren.  De jeugd wordt bij alle acts optimaal betrokken en uitgedaagd, natuurlijk op een verantwoorde en speelse manier. Welke ouder wordt dan niet jaloers bij het aanbod zelf in de piste te mogen staan en het grote publiek te amuseren.
Natuurlijk mag de nostalgische zweefmolen niet ontbreken en zullen er heel wat rondjes gemaakt worden in deze leuke en veilige attractie. Gratis en voor niets het geweldige gevoel beleven van door de lucht te zweven, je haren wapperend in de wind en de wereld op een hele andere manier bekijken.

Creatief
Naast actie kan de middag ook creatief ingevulde worden met schilderen, boetseren, poppenkast kijken, het spelen van het katapultspel, of met een grote oehoe op de foto (OHOE is een grote uil!)
Al eens een rabuis gemaakt of een echt kussengevecht beleefd? Neen, je wordt niet uitgelachen. Dat komt door de Clown die deze middag de grappigste grappen en grollen bedenkt. Wat dacht je van een muziek workshop: onder deskundige leiding trommelen en je voorbereiden op een optreden aan het einde van de middag! Verder is er straattheater door de "Theaterkist" en worden jullie "Beet" genomen door twee vreemde vissers.
 
Behalve entree zijn overigens geen extra kosten verbonden aan al deze activiteiten. Dus al met al een super idee om op 2 juni Eynderhoof op de kalender vast te leggen met het hele gezin, de buurt of familie.

De vlechtersgroep organiseert voor de oudere jeugd een fijnscheendag waarbij de mooiste producten worden gevlochten. Een speciale techniek die alleen nog door de vlechters van Eynderhoof wordt beheerst en gedemonstreerd. Uiteraard is het hele museum in bedrijf en valt er van alles te zien, te beleven en te bewonderen.

De muzikale omlijsting van deze middag is in handen van harmonicaspelers Jo Rutjens en Mies Kuppens. Op het terras speelt onze vrijwilliger Mario Maas kinderliedjes op zijn draaiorgel. 

Het museum is op deze middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.eynderhoof.nl en op de Facebook pagina.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*