Houtbewerkerdag [27/08/2017]

Houtbewerkerdag

Vandaag presenteren zich de houtbewerkers van Eynderhoof. De houtsnijders maken en versieren allerlei gebruiksvoorwerpen. Dit Friesch houtsnijwerk is een van de oudste ambachten. Een enthousiaste groep houtsnijders demonstreert en geeft uitleg over dit ambacht.

Ook de houtdraaiers zijn actief vandaag en draaien tollen. Anderen laten zien hoe je deze tollen een hele lange tijd kunt laten tollen. Heeft u altijd al eens willen weten hoe klompen van oorsprong gemaakt worden? Dan bent u bij Eynderhoof aan het juiste adres.

Onze kuipers zullen deze dag demonstreren hoe vroeger o.a. houten kuipen en vaten of tonnen gemaakt werden. Kuipen werden vroeger gebruikt voor opslag van vaste- en vloeibare stoffen.

Verder worden ook nog de volgende ambachten gedemonstreerd:

  • Het vervaardigen van houten pennen en kunst- en gebruiksvoorwerpen van allerhand soorten inheems en tropische houtsoorten.
  • Het vervaardigen van allerhande kunstvoorwerpen met behulp van houtsnijwerk. Basis is natuurlijk hout dat in de natuur gevonden wordt.
  • Het vervaardigen van Goa wandelstokken uit in de natuur gevonden takken omstrengelt met kamperfoelie. 

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van accordeonist Fer Hendrix

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*