Houtbewerkersdag [14/05/2017]

Houtbewerkers dag

Vandaag presenteren zich de houtbewerkers van Eynderhoof. De houtsnijders maken en versieren allerlei gebruiksvoorwerpen. Dit Friesch houtsnijwerk is een van de oudste ambachten. Een enthousiaste groep houtsnijders demonstreert en geeft uitleg over dit ambacht.

Ook de houtdraaiers zijn actief vandaag en draaien tollen. Anderen laten zien hoe je deze tollen een hele lange tijd kunt laten tollen. Heeft u altijd al eens willen weten hoe klompen van oorsprong gemaakt worden? Dan bent u bij Eynderhoof aan het juiste adres.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

Er wordt vandaag ook stroop gestookt on de stroopmakerij.
Sinds april 2017 is ambachtelijk stroop stoken werelderfgoed.

De imkers gaan deze dag met u wandelen in de Peelvennen (Schoorkuilen, Sarsven en de Banen) o.l.v. de natuurgids Lei Reemers.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur en vooraf aanmelden wordt gevraagd. (Vertrek vanuit Eynderhoof om 14.45 en aanmelden via 06-51277481 Cor Veldpaus).

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van de accordeonist Fer Hendrix.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*