Kunstfestijn en kersenfestijn [17/06/2018]

Kunstfestijn en kersenfeest

Vandaag  staat het museum Eynderhoof in het teken van Kunst en Kersen. Twintig kunstenaars gaan het museum met zijn karakteristieke oude gebouwen en fraaie tuinperken gebruiken als decor voor hun exposities. Ook zullen de kunstenaars aan het werk zijn met hun kunstuiting en er uitleg over geven aan bezoekers. Dit past heel goed bij ons museum met zijn vele oude ambachten die vandaag volop in bedrijf zijn en de ambachtslieden vinden het fijn om over hun werk te vertellen.

Tevens is vandaag het Kersenfeest en met een goede traditie moet je niet breken. Het kersenfeest is zo een traditie geworden. Het kersenfeest was vroeger de gelegenheid om de kersen uit eigen bongerd te proeven. De kersenbomen op Eynderhoof zijn beeldbepalend voor het museum en de vruchten worden verwerkt in veel zelfgemaakte kersenproducten. Onze eigen bakkers maken kersenvlaai en u kunt kijken hoe deze vlaaien op de ouderwetse manier worden gebakken.

Bij dit alles hoort natuurlijk ook muziek op de achtergrond en dat wordt vandaag verzorgd door de Coconblazers. U kunt op de terrassen genieten van deze muziek en natuurlijk van een drankje

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door onze bakkers en houtbewerkers.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*