Kunstfestijn en kersenfeest en historische BROCHE maken [18/06/2017]

Kunstfestijn en kersenfeest en historische BROCHE maken

Op zondag 18 juni staat het museum Eynderhoof in het teken van Kunst en Kersen. Twintig kunstenaars gaan het museum met zijn karakteristieke oude gebouwen en fraaie tuinperken gebruiken als decor voor hun exposities. Ook zullen de kunstenaars aan het werk zijn met hun kunstuiting en er uitleg over geven aan bezoekers. Dit past heel goed bij ons museum met zijn vele oude ambachten die vandaag volop in bedrijf zijn en de ambachtslieden vinden het fijn om over hun werk te vertellen.

Tevens is vandaag het Kersenfeest en onze charmante Kersenkoningin Anouk zal vergezeld door twee hofdames de gasten ontvangen. Marcel Leesens van Bemerlerhof uit Maastricht is aanwezig met kersen en kersenproducten zoals kersensap, wijn, port en bonbons. Onze eigen bakkers maken kersenvlaai en u kunt kijken hoe deze vlaaien op de ouderwetse manier worden gebakken.

Bij dit alles hoort natuurlijk ook muziek op de achtergrond en dat wordt vandaag verzorgd door een accordeonorkest uit Neeroeteren en een blaasgroep uit Genk. U kunt op de terrassen genieten van deze muziek en natuurlijk van een drankje. De bakkers zijn tot ver in de middag bezig in de hout gestookte oven en dat zult u ruiken. De geur van deze verse producten zal u vast verleiden ook iets te proeven.

Er is ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen onder begeleiding van enkele kindergidsen gratis een historische broche maken.

Een van onze vrijwilligers heeft op ouderwetse wijze jam gemaakt en deze kunt u proeven en zij zal u verleiden een potje van deze lekkernij te kopen waarmee u ook nog een goed doel steunt.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door onze bakkers en houtbewerkers.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

Al met al genoeg redenen om vandaag naar museum Eynderhoof te gaan.

De muziek wordt vandaag verzorgd door de accordeon vereniging Adventura.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*