Folkloristisch meifeest [30/04/2017]

Folkloristisch Meifeest

Vandaag is het meifeest in het openluchtmuseum Eynderhoof. Er wordt vandaag een heuse meiboom geplaatst zoals dat vroeger gewoon was in veel dorpen. Deze meiboom is afgelopen woensdag versierd met linten en bloemen met de medewerking van kinderen. De gasten worden vanmiddag ontvangen door onze Meikoningin en haar hofdames. Er is tevens volksdansen door de volksdansgroep van Zij-Actief uit Nederweert-Eind. De kinderen zullen met een van de  kindergidsen een dansje doen rond de Meiboom. Kortom een en al gezelligheid.Enkele vrijwilligers demonstreren hoe in vroeger tijden boter werd gekarnd.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

De imkers gaan deze dag met u wandelen in de Peelvennen (Schoorkuilen, Sarsven en de Banen) o.l.v.de natuurgids Lei Reemers.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur en vooraf aanmelden wordt gevraagd. (Vertrek vanuit Eynderhoof om 14.45 en aanmelden via 06-51277481 Cor Veldpaus).

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*