Folkloristisch meifeest [06/05/2018]

Wie houdt er nu niet van folklore?

Zondag 6 mei    Folkloristisch meifeest op Eynderhoof

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof staat niet alleen bekend van de oude ambachten, het leven en werken in de Peel of de bijzondere verhalen van enthousiaste vrijwilligers. Het museum staat ook voor het behoud van het cultureel erfgoed van de streek en viert met haar bezoekers graag het ene na het andere feestje. Een museum dat garant staat voor een heerlijke middag uit met het hele gezin.

Gedurende het gehele seizoen organiseert Eynderhoof diverse themadagen waarop niet alleen de ambachten maar ook diverse culturele belevingen centraal staan. Op zondag 6 mei is zo een bijzondere dag georganiseerd waarop folklore wordt beleefd door het plaatsen van een prachtig versierde meiboom. Het “planten” van een meiboom is een erg oud gebruik dat nog altijd voorkomt in grote delen van Europa om te vieren dat de natuur ontwaakt.

Volgens overlevering zorgt het planten van de boom voor vruchtbaarheid van vee, de akkers en de mensen. Bij het planten van de meiboom hoort dan ook uitbundig feest en vrolijkheid.

Leuk om eens mee te maken en vooral de sfeer te proeven. Samen met een aantal kindergidsen kunnen kinderen een dansje oefenen onder de Meiboom en natuurlijk zijn de meeste ambachten weer in bedrijf. Van alles te zien en te beleven. Een van de vrijwilligers maakt deze zondag overheerlijke poffertjes waarvan de opbrengst naar een goed doel zal gaan.

In de herberg kunt u genieten van koffie met vlaai, op ambachtelijke wijze gebakken in het eigen bakhuis Loate.

Voor de extra sfeer is live muziek met optredens van de Volksdansgroep.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*