Historische modeshow en Kantklossen [25/05/2017]

Historische modeshow en Kantklossen

Op 25 mei wordt op de binnenplaats van Openluchtmuseum Eynderhoof vanaf 13.30 een historische modeshow vertoond. De textielgroep van Eynderhoof zal met een aantal mannequins tonen en uitleg geven hoe de kledingdracht er in Limburg kort voor en na de oorlog er uit zag. Uit een verzameling van meer dan 500 zeldzame en authentieke kledingstukken stelt de textielgroep van Eynderhoof deze show samen.

Onze textiel ambachtslieden houden het ambacht van klantklossen levend. Zij bevorderen de belangstelling voor kant en de vervaardiging ervan. Onze ambachtslieden zijn lid van de Landelijke Organisatie Kant Kunst. De getoonde werken zijn vervaardigd door de kantkring “Midden-Limburg “ en de kantwerksters van Eynderhoof. Verschillende kantwerken zullen worden getoond o.a. stropkant, cluny, withofduchesse parijse kant en brugsbloemwerk.

Ook kleding versiert met kant, hoofddeksels en waaiers zullen er te zien zijn

Onze textiel ambachtslieden hebben na jaren bezig te zijn geweest met het kantklossen en het fijne handwerk, weer een mooie kantklos tentoonstelling samengesteld.

Op 25 mei en ook op 26 mei kunt u deze kantklos tentoonstelling bezichtigen en bewonderen op Eynderhoof.

U kunt de kantklos tentoonstelling bezoeken op donderdag 25 en vrijdag 26 mei van 13.00 uur  tot  17.00 uur.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

In onze herberg kunt u genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van de accordeonist Fer Hendrix.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*