Schaapscheerdersdag en verwerking van wol [10/06/2018]

Schaapscheerdersdag en verwerking van wol

Vandaag wordt rond Eynderhoof de jaarlijkse schaapscheerders-dag gehouden. Het thema van deze dag spreekt voor zich.
Er worden die dag schapen geschoren en vrijwilligers van de Linnenkamer van Eynderhoof zullen uitleg geven over het hele proces van het verwerken van wol, van de ruwe wol tot uiteindelijk een bruikbaar en draagbaar product. De wol zal gekaard, gesponnen, getwijnd, gebreid en geweven worden.
Men kan zien hoe het vilten van wol gebeurt en wat er daarna van gemaakt kan worden.

Voor de jonge bezoekers is er ook een programma samengesteld.
Men kan zien hoe de schapen geschoren worden, de wol voelen, hoe een spinnenwiel werkt en men kan proberen een draad te spinnen. Men kan de wol vervilten en daar iets leuks van maken.

Het belooft een interessante en actieve dag te worden want er is veel te beleven, te genieten en te doen. Er is een platte grond beschikbaar aan de kiosk, voor een drankje en/of een lekker stuk vlaai kan men altijd terecht in onze herberg “ Liberte Gon “.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door de vlechters en houtbewerkers.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt verzorgd door Bloaskracht 11

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*