Draaiorgel festival en vele ambachten in bedrijf. [20/05/2018]

Eerste Pinksterdag.       Draaiorgel festival 

Ze hebben een specifieke aantrekkingskracht voor het publiek en maken van eenvoudige liedjes een ware beleving. Het draaiorgel is er in vele maten en soorten, maar de muziek uit de instrumenten zijn wel direct van een orkest te onderscheiden.

Nederland is niet per definitie het land van de draaiorgels, maar we hebben als land er wel een straatbeeld mee gecreëerd waarmee we ons onderscheiden van andere landen in Europa. Een gezellige, vaak wat houterige vertaling van herkenbare deuntjes en meezingers waar mensen niet alleen naar willen luisteren maar ook uren naar kunnen kijken.


Eerste Pinksterdag is het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind gastheer van diverse draaiorgelkunstenaars die het publiek op eigen wijze weten te amuseren. Gezellig, net zoals Eynderhoof dat ook graag wil uitstralen. Ze zullen er allemaal zijn, van speeldoos tot kistdraaier. Deze zelfbouwers tonen hun kunnen van precisiewerk, geduld en vakmanschap. De muziek is van de draaiorgelclub van Ber Piepers. Deze draaiorgelclub, een groepje mannen en vrouwen die liefhebber zijn van muziek en muziekinstrumenten maken, geeft op deze Pinksterdag demonstraties van hun kunnen.


Natuurlijk is ook op deze zondagmiddag het museum “in bedrijf” en dat betekent weer van alles te zien, te beleven en te bewonderen in het leukste en vooral gezelligste openluchtmuseum van de regio. Zelf interesse om vrijwilliger te worden en deel uit te maken van een van de vele ambachtsgroepen die het museum rijk is? Laat je vooral goed informeren over de mogelijkheden en neem de tijd om nader kennis te maken van de mogelijkheden die het museum je kan bieden.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*