Slachtdag en uitbenen van een varken [22/10/2017]

Slachtdag en uitbenen van een varken.

Traditioneel werd vroeger in de maand november het huisvarken geslacht nadat het eerst zorgvuldig was vetgemest.
Dan ging de slager aan het werk. Het hele varken werd gebruikt.
De slager maakte o.a. worst, bloedworst, balkenbrij, zult, ribbetjes ham en spek.

Een pas geslacht varken komt op de uitbeentafel.

Vandaag laat de slager u zien hoe een varken uitgebeend wordt.
De slager zal dit doen volgens ouderwetse gebruiken.
Tijdens dit uitbenen zal deskundige uitleg worden gegeven. Natuurlijk wilt u weten waar de lekkerste stukjes vlees zitten.
Het uitgebeende vlees zal in hanteerbare porties te koop worden aangeboden.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van Jan Braakhuis.

Stroopmakeij [ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*