Smeden- en motorendag [22/09/2019]

Smeden- en motorendag

In het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is een grote groep slimme en sterke mannen verenigd in het smedenambacht en worden tal van prachtige creaties en slimme toepassingen op de oude manier zelf gesmeed.

Met veel enthousiasme, geduld en inspiratie nemen de smeden de bezoekers mee in de wondere wereld van het smeden. Op deze zondag is er de kans om kennis te maken met de eeuwenoude kunst van het smeden. U krijgt uitleg over materialen en gereedschappen. De smeden geven hun kennis graag door aan geïnteresseerden  door tekst en uitleg te geven bij de demonstraties en vooral ook iets van hun kennis en kunde toe te passen. Ook de gerestaureerde drie cilinder Bronsmotor loopt de hele dag. Verder is er een grote verzameling stationaire watergekoelde motoren te zien zoals de Lister en Jenbach.

Het smedengilde “ St. Eloy “ demonstreert live alle smeedtechnieken en maken het in beeld en geluid heel speciaal.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

Een van onze vrijwilligers maakt overheerlijke balkenbrij.  De opbrengst gaat naar een goed doel. (Burkina Faso).

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door accordeonist Bert Rietjens e.a.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*