Smeden- en motorendag [24/09/2017]

Smeden- en motorendag

Met veel enthousiasme, geduld en inspiratie nemen de smeden de bezoekers mee in de wondere wereld van het smeden. U heeft nu de kans om kennis te maken met de eeuwenoude kunst van het smeden. U krijgt uitleg over materialen en gereedschappen en de smeden gaan het ijzer smeden als het heet is. De smeden geven hun kennis graag door aan geïnteresseerden.

Deze dag wordt een groot spektakel van motoren die heel bijzondere machines aandrijven. Ook de gerestaureerde drie cilinder Bronsmotor loopt deze dag. Bijzonder is ook de Amerikaanse tractor uit 1949 die gerestaureerd is door de smeden van ons museum. Verder is er een grote verzameling stationaire water gekoelde motoren te zien o.a. de Lister en Jenbach.

Het smedengilde “St. Eloy” met hun smeden demonstreren alle smeedtechnieken. Het geluid van slaan op aambeelden geeft deze dag de sfeer van weleer. Het is een sterk staaltje wat de smeden presenteren en dat is zeker te zien op deze dag in Eynderhoof.

Verder is Wim Bergh uit Nederweert aanwezig met enkele zelfgemaakte werktuigen. Iets unieks en zeker een staaltje vakmanschap.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf.  Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door onze houtbewerkers.

De imkers gaan deze dag met u wandelen in de Peelvennen (Schoorkuilen, Sarsven en de Banen) o.l.v. de natuurgids Lei Reemers.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur en vooraf aanmelden wordt gevraagd. (Vertrek vanuit Eynderhoof om 14.45 en aanmelden via 06-51277481 Cor Veldpaus).

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van  accordeonist Jo Rutjens.

smeedwerk [ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*