Preuvenement in Eynderhoof / Dag van de smaak [06/08/2017]

kruiden

Preuvenement in Eynderhoof / Dag van de smaak

Vandaag staat ons hele museum in het teken van smaak en “preuven”. U kunt kennis maken en tevens proeven van al het heerlijks uit grootmoeders tijd.

Het restaurant Boerenerf uit Nederweert-Eind zal vandaag aanwezig en zij zullen u iets aparts presenteren. Verrassen en inspireren, dat is wat de mensen van Boerenerf graag willen bereiken.

In onze stroopmakerij wordt stroop gemaakt. Ook wordt er bier gebrouwen en wijn gemaakt. Verder wordt er kaas gemaakt en er kan natuurlijk ook van deze lekkernijen geproefd worden.

Onze mensen vinden het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe dit alles in zijn werk gaat.

Onze pomologen vertellen over de pruimenteelt van vroeger en nu. Pruimen zijn niet alleen gezond maar bovenal ook er lekker. Na deze dag zult u regelmatig denken aan “Jantje zag eens pruimen hangen….” maar zal de pruim voor u geen geheimen meer hebben

Een van onze vrijwilligers maakt appelschijven en jam en de opbrengst gaat naar een goed doel. Er is ook een boekenmarkt. Ook deze opbrengst gaat naar een stichting die zich inzet voor betere levensomstandigheden voor vrouwen en hun gezinnen in Burkina Faso.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door onze houtbewerkers.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van de accordeonist Jan Braakhuis

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*