Textiel-dag op Eynderhoof. Kijkje in de linnenkamer [10/05/2018]

Een gebreide onderbroek kan heel sexy zijn

Donderdag 10 mei          Nostalgische lingerie tentoonstelling op Eynderhoof.

Vandaag wordt in het Limburgs openluchtmuseum in Nederweert Eind de jaarlijkse textiel dag gehouden. En bij textiel moet je vooral niet alleen denken aan handdoeken of dweilen.  Met de nostalgische lingerie tentoonstelling blikt het museum terug op de periode 1850 tot 1950.

In genoemde periode verandert het beeld van de ondermode. Vooral door het gebruik van de automatisch aangedreven breimachines, waarmee o.a. kousen werden gemaakt, veranderde op slag de mode en het aanbod van de ondermode. Als we aan kousen denken dan denken we aan jarretels. Deze hadden vroeger weinig erotische betekenis maar het was vooral een praktische uitvinding om de gebreide kousen goed hoog te houden.

Onze voorouders droegen lingerie vooral om het lichaam te beschermen en te corrigeren, waarbij het korset een grote rol speelde. Als je je er in verdiept of er wellicht ooit een gedragen hebt begrijp je dat mooi willen zijn de nodige tranen moet hebben gekost. Deze donderdag kunt u een selectie ondermode komen bewonderen uit grootmoeders tijd en is er aandacht voor exclusieve lingerie uit die tijd.

Ook op deze donderdag is overal bedrijvigheid in Eynderhoof. En natuurlijk staat voor de echte genieters de koffie met versgebakken vlaai klaar in de herberg.

De muziek wordt ingevuld de accordeonist Fer Hendrix.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*