Van Vlas tot Linnen en Nostalgische Kermis in Eynderhoof [20/08/2017]

Van Vlas tot Linnen en Nostalgische Kermis in Eynderhoof

Op 18, 19 en 20 augustus organiseert openluchtmuseum Eynderhoof een nostalgische kermis.
Van 13.00 uur tot 19.00 uur

Er zijn diverse attracties zoals een carrousel uit 1874, een luchtschommel of bootjes uit 1924. Natuurlijk ontbreken ook niet de kop van jut en de ouderwetse grabbelton. Maar ook een springkussen, popcorn en suikerspin, vissen, touwtje trekken en ringwerpen ontbreken niet.

Twee draaiorgels zorgen voor extra sfeer. Dit betekent drie dagen ouderwetse gezelligheid voor jong en oud. Laat uw toekomst voorspellen door een waarzegster. Ook een ouderwets café zal deze dagen niet ontbreken.

De kermisattracties kosten slechts € 0,10 per keer en bij de meeste attracties krijg je altijd een ouderwets prijsje. Ook is er een waarzegster die je toekomst voorspelt, en diverse zigeunerwoonwagens, pony’s en ook een snoep- en oliebollenkraam ontbreken niet.

Op de zondag organiseert de textielgroep tevens het thema “van Vlas tot Linnen”. De textielgroep van ons museum toont u welke bewerkingen vlas allemaal moet ondergaan alvorens er garen gesponnen kan worden dat uiteindelijk tot linnen wordt geweven. Kinderen mogen onder begeleiding hun eigen weefwerkje maken.

Daarnaast wordt op zondag in het museum vers brood gebakken en boter gestoten.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van  Jo Rutjens en Ari-Jana

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*