Winterkost en wandelen in de Peelvennen [08/10/2017]

Winterkost en wandelen in de Peelvennen.

Deze dag staat in het teken van de voorbereidingen op de komende koude winterdagen. Voedsel kun je naast invriezen of koel bewaren ook roken, wecken, zouten of drogen. Deze middag zal er balkenbrij worden gebakken en is er zult op brood te proeven.

Fruit kun je verwerken tot jam, wijn of sap. De appels kunnen geplukt worden. De mensen van het Pomologisch Genootschap Limburg zijn vandaag met een stand aanwezig. Zij zullen oude- en nieuwe appelrassen tentoonstellen. Iedereen kan vandaag terecht bij de mensen van het PGL met vragen op het gebied van fruit.

De bieten zijn dik genoeg om te verwerken in onze stroopfabriek. Kom kijken, ruiken en proeven. Dus werk aan de winkel op Eynderhoof. De 15 meter hoge schoorsteen gaat roken en de ketels gaan dampen. Er wordt stroop gemaakt met eigen recept.

In de stroopfabriek wordt vandaag ook bier gebrouwen en er mag wijn met eigen gemaakte kaas geproefd worden.

De imkers gaan deze dag met u wandelen in de Peelvennen (Schoorkuilen, Sarsven en de Banen) o.l.v. de natuurgids Lei Reemers.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur en vooraf aanmelden wordt gevraagd. (Vertrek vanuit Eynderhoof om 14.45 en aanmelden via 06-51277481 Cor Veldpaus).

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van Tössendoor.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*