Slacht- en stampottendag [28/10/2018]

Slacht- en stampottendag

Traditioneel werd vroeger in de maand november het huisvarken geslacht nadat het eerst zorgvuldig was vetgemest. Dan ging de slager aan het werk. Het hele varken werd gebruikt. De slager maakte o.a. worst, bloedworst, balkenbrij, zult, ribbetjes ham en spek.

Een pas geslacht varken komt op de uitbeentafel.

Vandaag laat de slager u zien hoe een varken uitgebeend wordt. De slager zal dit doen volgens ouderwetse gebruiken. Tijdens dit uitbenen zal deskundige uitleg worden gegeven. Natuurlijk wilt u weten waar de lekkerste stukjes vlees zitten. Het uitgebeende vlees zal in hanteerbare porties te koop worden aangeboden.

In de stroopfabriek wordt kaas gemaakt.

Een van onze vrijwilligers maakt erwtensoep en de opbrengst gaat naar een goed doel.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt vandaag verzorgd door Fer Hendrix.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*