Veel gestelde vragen


Hier vindt u wellicht het antwoord op uw vraag
Heeft u vragen over een bezoek aan ons museum? Misschien hebben anderen deze vraag al eens gesteld en hebben we het antwoord op deze pagina toegevoegd. 

Het kan zijn dat u op Eynderhoof tijdens een van de activiteiten gefotografeerd wordt. Deze foto's gebruiken we alleen voor onze promotie op de website of in ons foldermateriaal. Het gaat om de activiteit, niet om de personen op de foto.

Wil u niet dat de foto gepubliceerd wordt, geeft dat dan aan bij de fotograaf, dan houden we daar zeker rekening mee.

Heeft u zelf een leuke foto gemaakt die we voor promotie kunnen gebruiken of wilt u uw trouwfoto graag op onze website presenteren, mail de foto dan naar m.waulthers@upcmail.nl. We gaan er zeker mee aan de slag


Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren de bakkers van Eynderhoof een kinderbakdag. Tegen een kleine extra bijdrage kunnen de kinderen een eigen baksel maken dat mee naar huis mag. Reserveren is niet mogelijk, maar het is aan te bevelen op tijd aanwezig te zijn van vol=vol


Eynderhoof heeft een eigen ouderwets winkeltjes met snoepgoed uit grootmoeders tijd, honing en diverse gerede producten van de smid, de timmerlieden, houtsnijder, vlechters, pottenbakker en speelgoedbouwers.

De bakproducten kunnen in het bakhuis gekocht worden. De honing van de imkers worden samen met de kaarsen van eigen was in het winkeltje verkocht.

natuurlijk verkopen we ook klompen op maat!


Het museum heeft geen eigen restaurant.

Tijdens openingstijden is vlaai met koffie, knapkoek en diverse zoetwaren verkrijgbaar.

We vinden het geen enkel probleem als onze bezoekers gebruik maken van eigen versnaperingen.

Voor bezoekers die voor of na het bezoek een hapje willen eten bevindt zich in de dorpskern (op loopafstand) een pefect cafetaria en diverse restaurants in de nabijheid van Nederweert Eind.


Veiligheid staat bij het openluchtmuseum hoog aangeschreven. We zijn echter een ambachtenmuseum waar volop gewerkt wordt op een manier zoals dat rond 1900 gebruikelijk was.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat beleven, voelen en ruiken belangrijk is bij het ervaren van oude gebruiken. We kiezen ervoor om op verantwoorde wijze alles voor kinderen toegankelijk te houden; geen onnodige hekken of glazen scheidingswanden.

Het ene kind is het andere niet. Dat hangt af van leeftijd, temperament en besef van gevaar. U kent uw kind het allerbeste. Vandaar dat we erop rekenen dat ouders, grootouders of begeleiders zelf een oogje in het zeil houden en hun kroost optimaal zullen begeleiden waar nodig.

Tijdens de diverse speciale activiteiten voor kinderen begeleiden ervaren ambachtlieden of gidsen uw kinderen.


Het limburgs openluchtmuseum ligt aan de rand van een aantal prachtige natuurgebieden . de Banen en Sarsven. Deze gebieden zijn vanaf de parkeerplaats van het museum op minder dan 10 minuten loopafsafstand te bereiken.

Vanaf de parkeerplaats vertrekken tal van wandel- en fietsroutes door de omgeving.


Eynderhoof is ook op zon- en feestdagen bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vanaf station Weert rijdt u met lijn 82 richting Roermond. U stapt uit aan halte Openluchtmuseum Eind

De busreis duurt ongeveer 20 minuten.

Vanaf de bushalte loopt u nog 5 minuten naar het openluchtmuseum


Het museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. met uitzondering van de paden door de heemtuin zijn alle wegen verhard.

de gebouwen zijn goed bereikbaar. De trouwzaal, de weefkamer op de eerste verdieping van museumschuur Lieberte Gon, alsook de archeologische tentoonstelling in de kelder van deze schuur zijn met een rolstoellift bereikbaar.

Alleen de tentoonstelling wassen en strijken op de eerste vedieping van museumschuur Broabe is voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk.

Eynderhoof beschikt over rolstoeltoegankelijke toiletten.


Parkeren bij het openluchtmuseum is gratis.

Het museum heeft tijdens reguliere openstelling meer dan voldoende parkeerplekken, waarvan een viertal voor mindervaliden. Op onze parkeerplaats is ook een laadpunt voor electrische voertuigen aanwezig.


Eynderhoof is steeds op zoek naar vrijwilligers. Zeker voor de ambachten maar ook voor ondersteunende taken. Je kunt altijd het informatieformulier invullen en we nemen dan graag persoonlijk contact met je op.


Boekingen kunnen in de regel alleen maar op daarvoor beschikbare dagen (zie kalender) plaatsvinden. Als de dag een groen kleur heeft kan een boekingsaanvraag worden gedaan. Op bruine dagen zijn we gesloten en rode vlakken geven aan dat er geen boeking meer mogelijk is.

Boeken kan bij voorkeur op dagen dat het museum niet voor bezoekers geopend is. Op zondagen en themadagen kan niet geboekt worden.


Groepsbezoeken kunnen alleen geboekt worden in overleg met ons boekingskantoor. In de regel kan dat alleen buiten de reguliere openingstijden. Boekingen kunnen niet tijdens zon- en feestdagen en tijdens themadagen. Kijk op de pagina Beleef (groepsboekingen) en zoek naar een geschikt vrije datum. We ontvangen u graag.


Eynderhoof is ingericht om te ontdekken en te beleven.

Daarnaast is voor de kleintjes een speelhoek met schommel en wip, stelten, scelters, ouderwets speelgoed, verkleedkist, wasgerei, kleurplaten, kabouterpad, speurtocht en een interactieve tentoonstelling over archeologie


Het museum is geschikt voor kinderen vanaf groep 1 van de basisschool tot en met onze senioren. Er is voor iedereen meer dan voldoende te zien en te belevenzowel in de actieve als ook passieve museumbezoeken 


Honden zijn in ons museum - mits deugdelijk aangelijnd - van harte welkom.

De baasjes zijn verantwoordelijk voor het gedrag van de hond.

Onze grassen, gebouwen en gewassen worden niet graag als toilet gebruikt.


Tijdens de openstellingtijden uitgezonderd de zondag kunnen groepen altijd een gids aanvragen via het invullen van het boekingsformulier op www.eynderhoof.nl

Boekingen buiten de openingstijden  is alleen mogelijk met 1 gids voor minimaal 20 personen en alleen iedere morgen van 9.00 uur tot 13.00. en op donderdagen en zaterdagen

Wat wordt bedoeld met een gids?  Een gids is een rondleider in de kleding van Eynderhoof  die alles opent. De veiligheid in acht neemt en met de bezoekers op een plezierige manier terug gaat in de tijd. Door zijn verhaal en beleving ga je terug in het leven van onze voorouders in het wonen en werken. Het is een actieve rondgang door het museum met niet alleen luisteren, maar ook doen, voelen en beleven. Duur minimaal 2 uur en maximum 3.5 uur met een ruime pauze om iets te gebruiken in de herberg. Ook bij regenachtig weer is de rondgang door de gebouwen heel goed mogelijk.

Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*