Eynderhoof ligt in het prachtige peelgebied en maakt een verblijf in de regio pas echt compleet. Wie wil weten hoe men in de Peel leefde en werkte, kan dat in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof zien.

Eynderhoof bestaat sinds 1990 en is bekend om haar ambachten. Het overdragen van tradities en gebruiken in de prachtig herbouwde panden maken het tot een echt Peeldorp. Het museum groeit jaarlijks niet alleen in vrijwilligers en bezoekers. Ook het aantal gebouwen is aanzienlijk toegenomen. Het museum omvat tegenwoordig naast de zagerij “Bî-j Maantje” uit 1990, de museumschuur “Bî-j Bräöbe”, geopend in 1992, de Smeejeri-j “St. Eloy” uit 1994 en het bakhuis “Laôte” uit 1995. Tevens werden er werkplaatsen gebouwd voor de vlechters, schoenmakers en pottenbakkers. Er werd een oude kasseienweg aangelegd over het museumterrein. Er zijn hagen en fruitbomen geplant en parkeerplaatsen gerealiseerd. Ook vindt u op het terrein diverse tuinen met inheemse, wilde flora en fauna. Er is een zeer goed verzorgde groenten tuin.

Na deze projecten is gestart met het grootste gebouw van Eynderhoof, “Bî-j Lieberte Gon”. Deze langgevelboerderij is, net als enkele anderen, uit de omgeving afkomstig. De vrijwilligers hebben het gebouw in Weert afgebroken en in 1995 is begonnen met de wederopbouw. Na drie jaar kon het gebouw als herberg en expositieruimte in gebruik worden genomen. In de kelder is de permanente expositie “Van Stenen mes tot Bronzen bijl” te zien met diverse archeologische vondsten uit Nederweert en omgeving. In de expositieruimte boven de herberg is een tentoonstelling te zien over wol, spinnen, weven en alles wat met textiel te maken heeft.

Op de zolder van de museumschuur werd in 2005 een permanente tentoonstelling over wassen en strijken gerealiseerd. Hierna werd gebouw “Bî-j Cöppus”  gerealiseerd. Hier kunnen de kuiper, houtdraaier, houtsteker en klompenmaker hun demonstraties geven. Ook werd de stroopmakerij Heldens met haar 15 meter hoge schoorsteen als belangrijke landmark vanaf de openbare weg gerealiseerd. De Saorskepèl  “St. Anna ten Drieën” is in 2015 ingezegend door Pastoor van Dijk. Het museum besteedt veel aandacht aan de vrijtijdsbesteding van haar gasten, de gezellige sfeer en het onderhouden van alle leeftijden.