Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs: 10.000 euro voor Openluchtmuseum Eynderhoof [26/04/2019]

10.000 euro voor Openluchtmuseum Eynderhoof

Initiatief van Openluchtmuseum Eynderhoof wint tweede prijs Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs
foto: Ruud Snijders

De toekomst van het boerenbedrijf ligt in de jaren vijftig. Dat is het initiatief van het Limburgse Openluchtmuseum Eynderhoof waarmee zij 10.000 euro aan prijzengeld wonnen. Zij willen een typische Peelboerderij, die we kennen van vroeger, realiseren. Een plek die laat zien hoe de veeteelt en landbouw dichter bij de consument kunnen komen en waar verantwoord produceren centraal staat. 

45.000 euro aan prijzengeld

In totaal vielen 8 Groene Helden in de prijzen. In het Gouvernement in Maastricht pitchten zeven genomineerden kort hun initiatief dat zij hadden ingezonden om in aanmerking te komen voor een mooie geldprijs waarmee ze hun groene initiatief kunnen starten of door ontwikkelen De eerste prijs van € 15.000,- ging naar ‘Beleef Groen Griendtsveen’ van Reindonk Energie wil de organisatie Groene Dagbesteding de Wiek. De derde prijs t.w.v. € 7.500,- kwam in handen van Herenboeren Land van Weert. De vier nummers vier en de winnaar van de aanmoedigingsprijs mochten ieder € 2.500,- mee naar huis nemen. Meer informatie over de winnende initiatieven is te vinden op www.groeneheldenlimburg.nl. 

Over de prijs
Het is de derde keer dat de Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs wordt uitgereikt. 
Bij de prijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer MKB ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener. De zoektocht naar groene initiatieven leverde 35 inzendingen op, waarvan zeven genomineerden hun initiatief mochten te pitchen op de slotavond. Daarnaast koos het publiek uit de overige ingediende ideeën de winnaar van de aanmoedigingsprijs. De winnaars ontvangen een geldprijs en treden toe tot het Groene Helden netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en ze krijgen een gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.
 

De prijs is een initiatief van IVN Limburg en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg. Samenwerkingspartners zijn Mediahuis Limburg, CITAVERDE, VVV Zuid-Limburg, Rabobank, MKB Limburg, het Innovatiehuis MKB Keyport 2020, Vereniging Kleine Kernen Limburg, Limburg Marketing, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, IVN Vereniging en het netwerk van Groene Helden uit voorgaande edities.

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*