Weefcursus op Eynderhoof [01/09/2017]

Basiscursus Weefbekwaamheid bij Eynderhoof.            

De Weefkring Midden Limburg biedt in samenwerking met Eynderhoof dit najaar een basiscursus weefbekwaamheid aan!

In het openluchtmuseum Eynderhoof is een enthousiaste groep vrijwilligers actief in de linnenkamer om oude ambachten: spinnen, kantklossen, weven en diverse vormen van handwerken, in stand te houden.

In Eynderhoof staan twee zeer oude weefgetouwen. Beide weefgetouwen zijn nog in zeer goede staat en worden regelmatig gebruikt tijdens demonstraties.

Weven is het vervlechten van horizontale en verticale draden tot textiel. Het is een zeer oude techniek welke in vroegere tijden gedurende de winter, als er niet op het land gewerkt kon worden, werd uitgevoerd. Meestal stond het weefgetouw in de boerenkeuken, het hart van het huis, waar de kachel brandde en men de avonden doorbracht.

Eynderhoof biedt in samenwerking met het weefnetwerk de basiscursus Weefbekwaam-heid aan.

Voor het museum is het belangrijk dat er ook in de toekomst voldoende mensen zijn die de techniek van het weven beheersen en het weven kunnen demonstreren.

De basiscursus weefbekwaamheid bestaat uit tien dagdelen van september 2017 tot mei 2018 op zaterdagen.

U leert om het vierschachten-weefgetouw  “weefklaar” te maken en te weven. In het theoriegedeelte wordt geleerd hoe u “bindingstekeningen” kunt lezen en toepassen.

De cursus wordt verzorgd door Els Savenije, een zeer ervaren weefdocente die al jaren op enthousiaste wijze weefcursussen verzorgd. Vrijwilligers van de linnenkamer van Eynderhoof zullen aanwezig zijn als gastheer/-vrouw.

Bent u geïnteresseerd in het leren weven ?  U bent van harte welkom!

Wilt u meer weten over de kosten, lesdagen of lestijden of wilt u zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met:

Tiny Claassen

per telefoon :  0475-534197

per mail: claassen.tiny@gmail.com

Mocht u na deze basiscursus als vrijwilliger ons team wevers willen versterken, dan willen we u graag de vervolgcursus tegen een gereduceerd tarief aanbieden.

 

[ Naar overzicht ]


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*