Vrijwilliger zijn bij Eynderhoof


Vrijwilliger zijn bij Eynderhoof, hoe is dat en hoe kom je er achter of dat iets is voor jou.

Er zijn heel veel mogelijkheden binnen het openluchtmuseum Eynderhoof, bijna te veel om op te noemen. Zo zijn er diverse oude ambachten welke actief uitgevoerd worden, waar je, indien je over voldoende talent beschikt, van andere vrijwilligers de fijne kneepjes van dat oude ambacht zou kunnen leren. Maar er zijn ook voldoende andere bezigheden zoals ondersteunen in de bakkerij of in de herberg of in de tuin of bij de imkers of bij de vele houtbewerkingsactiviteiten en zo zijn er nog veel meer activiteiten welke jouw interesse zouden kunnen hebben. 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, misschien is er wel een leuk plekje voor jouw. Misschien vind jij het ook leuk om samen met andere vrijwilligers op maandagmiddag en vrijdagmiddag bezig te zijn om Eynderhoof als een aantrekkelijk openluchtmuseum te onderhouden. Gezellig samen koffie drinken in de pauze en voor diegenen die dat willen is er altijd een lekker stuk vlaai uit onze eigen bakkerij. Na afloop van de activiteiten is er altijd gelegenheid om samen met andere vrijwilligers nog gezellig even wat na te kletsen in de herberg onder het genot van een drankje.

Eynderhoof is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers .

We zijn vooral op zoek naar versterking voor de volgende ambachten/groepen : schilders, archeologie, schoenmakers, bakkers, koperslagers en metselaars.

Heb je ervaring of interesse , laat het ons dan even weten op vrijwilliger @ eynderhoof.nl

Schilders

We zijn op zoek naar (ex-) beroepsschilders of amateurs  in aquarellen,  portret/landschap schilderen, marmeren of  enige andere vorm van schilderen.

Vlechters en stoelenmatters

Dringend - dringend - dringend - dringend
Manden vlechten en stoelen matten zijn oude ambachten die veel techniek en kennis vergen. Wilt u geconcentreerd bezig zijn met uw handen, echt ambachtelijk bezig zijn, en daarbij ook  iets eigens maken dan is dit misschien iets voor u!

Regelmatig worden bij Eynderhoof hiervoor cursussen en workshops gegeven. In de werkruimte van deze ambachten kunt u hierover informatie krijgen.

Archeologie

Wist je dat er reeds voor Christus mensen leefden in het Peelgebied? Heb je interesse / kennis over deze periode van eerste beschaving, dan is onze archeologiegroep mogelijk iets voor jou.

Schoenmakers

Om dit  mooie ambacht weer op de kaart te zetten , zijn we op zoek naar (ex) ambachtelijke schoenmakers die, samen met onze huidige schoenmaker, welke reeds verschillende prijzen won, bij ons dit ambacht willen uitvoeren.

Bakkers

Dringend - dringend - dringend - dringend
Op Eynderhoof beschikken we over een echt ambachtelijke, hout gestookte, oven.
Hierin kunnen we de lekkerste gerechten uit oma’s tijd maken. En ja, ze zijn zeker zo lekker als toen… We zijn op zoek naar mensen die ons hierbij willen helpen. Je hoeft geen echte bakkers- of koksachtergrond te hebben (dat kan natuurlijk wel) maar interesse en inzet is zeker ook voldoende.

Koperslagers

Helaas is koperslager een van de ambachten die nog maar weinig mensen onder de knie hebben. Wij zijn we op zoek naar versterking door mensen met ervaring als koperslager en/of mensen met interesse (en aanleg) om dit ambacht bij ons te leren.

Metselaars

Op Eynderhoof moeten constant gebouwen onderhouden worden maar bouwen we ook regelmatig nieuwe gebouwen. Daarom zijn we op zoek naar mensen die onze metselaarsgroep kunnen versterken. (ex) Metselaars zijn zeer welkom maar ook helpers kunnen hier een plek vinden.

Als je denkt dat Eynderhoof wel eens iets voor jou zou kunnen zijn, kun je altijd een paar middagen met ons meedraaien om zo een kijkje achter de schermen te hebben.
Wij maken dan een afspraak om samen jou, de mogelijkheden voor jou binnen Eynderhoof te bekijken.
En natuurlijk is dit allemaal vrijblijvend. 

Aanmeldingsformulier vrijwilliger Eynderhoof


ik wil me graag aanmelden als vrijwilliger van Eynderhoof en denk daarbij aan het volgende ambacht, taak of functie

ik heb met het bovenstaande ambacht


Inloggen

E-mail*
Wachtwoord*

Wachtwoord vergeten

E-mail*